Αρχική σελίδα

'Αρης Καρδάσης

Δ. Κανελλοπούλου - Καρδάση

Στεμνίτσα Αρκαδίας

Τ.Κ. 220 24

τηλ. 6977.313181

e-mail: mainalia@ymail.com

 
 

1/2

 
 

Παραδοσιακά προϊόντα

Μέλι "Μαινάλια" παραγωγής μας

 

Πριν πολλά χρόνια, στον ίδιο χώρο, ο μελισσοκόμος παππούς μου διέθετε εδώ το μέλι του και να που κι εγώ με το σύζυγό μου γυρίζουμε πίσω και κάνουμε την ίδια εργασία μ' εκείνον!

 

Ελάτε, λοιπόν, να σας κεράσουμε από το μέλι μας, που ονομάζεται "Μαινάλια", να σας μιλήσουμε για την απίθανη κοινωνία των μελισσών και να σας εξηγήσουμε πώς βγαίνει το μέλι, ο βασιλικός πολτός, η γύρη και η κηρήθρα που γεύεστε.

 

 
         
 

 

Στο χώρο μας θα βρείτε και θα δοκιμάσετε γλυκά κουταλιού -λικέρ - τσίπουρο μικρών αγροτικών βιοτεχνικών και οικοτεχνιών.

 

Θα σας ενημερώσουμε για τις χειροποίητες μαρμελάδες μας τη βυσσινάδα - το πετιμέζι και τα βιολογικά κρασιά μας!

 

Κερνάμε και παστελάκι με μέλι-καρυδένιο- σουτζούκι με μούστο και δίπλες που φτιάχνουμε μόνοι μας!

 

 
         
 

Για τους πιο ψαγμένους, προσφέρουμε υπέροχα χειροποίητα ζυμαρικά - νηστήσιμα - διαίτης με άγρια χόρτα - ντομάτα - πιπεριά και εξηγούμε αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής τους.

 

Θα σας δείξουμε τον παραδοσιακό πελτέ μας - τη λιαστή ντομάτα, τα τουρσιά, τις χειροποίητες κεραλοιφές μας με βότανα (εντριβής-καψίματος) και το σαπούνι με λάδι.

 

Κι όποιος έχει διάθεση για μαγείρεμα, θα μοιραστούμε μαζί του συνταγές μαγειρικής και συμβουλές για τα βότανά μας.

 

Ακόμα ανακαλύψαμε ντόπια τυριά για σας: γίδινο τυρί, μανουρομυζήθρα, γραβιέρα, λαδωτήρι σχάρας. Επίσης παστό χοιρινό και λουκάνικα ντόπιων παραγωγών για κάθε όρεξη.

 

 
     

 

 
 

 

Η Στεμνίτσα μας έχει να σας προσφέρει πανέμορφους περιπάτους στα καλντερίμια της.

Πανέμορφες εκκλησίες και μονές ιστορικής σημασίας θα σας ενθουσιάσουν!

Ο ποταμός Λούσιος θα σας μαγέψει!

Το ελατοδάσος του Μαινάλου θα ξυπνήσει όλους τους θρύλους του για σας!

Κάθε εποχή του χρόνου εδώ είναι μαγεία.

Να περάσετε καλά!

Φιλικά,

Δ. Κανελλοπούλου - Καρδάση

Παντοπωλείον εν Στεμνίτσα

 
 

 

   

 

 
 

Αναφέρονται σε εμάς

 
         
 

DELI ανακάλυψη στη Στεμνίτσα


Ένα παστέλι-μπουκιά και συχώριο ξετρυπώσαμε στη Στεμνίτσα στο «Παντοπωλείον εν Στεμνίτσα» (6977.313181), ένα νέο μαγαζάκι με παραδοσιακά προϊόντα, απέναντι από τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας και δίπλα στο ξενοδοχείο Country Club Τρικολώνιον. Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού φτιάχνουν μόνοι τους το μέλι και φυσικά τα απίθανα παστέλια τους, αλλά φροντίζουν να φιλοξενούν στα ράφια τους και πολλά ακόμα προϊόντα από σπιτικές οικοτεχνίες και τοπικούς συνεταιρισμούς: χειροποίητα ζυμαρικά και νηστίσιμες χυλοπίτες και τραχανά με χόρτα και ντομάτα που φτιάχνει η παπαδιά ενός γειτονικού χωριού, τουρσιά σκόρδο και λιαστή ντομάτα, σουτζούκι με μούστο, καρυδοκουραμπιέδες, πετιμέζι, γλυκά του κουταλιού, τσίπουρο. Όσοι κατεβείτε για το Πάσχα, μη γυρίσετε χωρίς προμήθειες.

 

ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007
 

 

 

 

... Στο διατηρητέο οικισμό της Στεµνίτσας, που απολαµβάνει τουρισµό όλο το χρόνο, υπάρχει το γραφικό παντοπωλείο Εν Στεµνίτσα της ∆ιαµάντως Κανελλοπούλου, όπου θα βρεις τα best της περιοχής: σπιτικές χυλοπίτες, ελατίσιο µέλι, παστέλι, λικέρ και υπέροχα γλυκά του κουταλιού...

www.yupi.gr

 

 

Αν ο δρόμος της εκδρομής σάς φέρει στη Στεμνίτσα, κάντε μια στάση στο Παντοπωλείον εν Στεμνίτσα για καταπληκτικό, χειροποίητο παστέλι κι άλλα νόστιμα προϊόντα από τοπικούς συνεταιρισμούς και οικοτεχνίες: τσίπουρο, γλυκά του κουταλιού, τραχανάς με χόρτα και ντομάτα, νηστίσιμες χυλοπίτες, τουρσί σκόρδο, καρυδοκουραμπιέδες και σουτζούκι με μούστο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 
         
 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΝ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ»


Η Μάντυ Κανελλοπούλου, με πραγματικό μεράκι, έχει στήσει ένα κουκλίστικο μαγαζάκι, στο κέντρο της Στεμνίτσας. Ουσιαστικά, ένα κομμάτι του καταστήματος είναι αφιερωμένο στο μέλι και τα προϊόντα της μέλισσας. Εκεί, θα βρείτε κεραλοιφή για τα εγκαύματα και τις πληγές, γύρη φρέσκια, βασιλικό πολτό και διαφόρων ειδών μέλια, με κυρίαρχο εκείνο της Ελάτης. Ψάχνοντας, θα ανακαλύψετε δεκάδες βότανα μαζεμένα από το Μαίναλο, σπιτικές σάλτσες ντομάτας, γλυκά του κουταλιού, καθώς και εξαιρετικά χειροποίητα σουτζούκια με μούστο και καρύδι.


ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ εκδ. 2009


 

 

DELI ΠΡΟΤΥΠΟ


Δύσκολα θα φύγεις με άδειο πορτμπαγκάζ από το καινούργιο «Παντοπωλείον εν Στεμνίτσα» από το σχολή αργυροχρυσοχοΐας του χωριού. Η σούπερ φιλόξενη ιδιοκτήτρια Διαμάντω Κανελλοπούλου θα σας βάλει να δοκιμάσετε σχεδόν τα πάντα, επιμένοντας να σας εξηγήσει αναλυτικά από πού κρατάει η σκούφια κάθε προϊόντος που έχει επιλέξει για το μαγαζί της. Νηστίσιμες χυλοπίτες, «χόρτινες» ή με λιαστή ντομάτα, έμπνευση μιας παπαδιάς για όσους νηστεύουν, ελατίσιο μέλι βανίλια (η σπεσιαλιτέ του καταστήματος, ιδίας παραγωγής), λικέρ, γλυκά (σουτζούκι, καρυδάτο, παστέλι κ.ά.) σε ένα deli πρότυπο.

 

Αθηνόραμα travel Φθινόπωρο 2007

 
         
 

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


Μόναχο, 1.10.2008

Αρ.Πρωτ.: 660 / ΑΣ 192


Προς: κα Κανελλοπούλου
Μέλι Ελάτου Βυτίνας
Υπόψη κας Καρδάση

Κύπρου 32, Τρίπολη 22100

fax: 2710-221700


Ε.Δ.: Γρ. Γεν. Προξένου κας Α. Κόρκα

 

Θέμα: «Διοργάνωση εκδήλωσης προβολής της ελληνικής γαστρονομίας, Μόναχο, 11/11/08 »


Αγαπητή κ. Κανελλοπούλου,


το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου Μονάχου προγραμματίζει τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης προβολής της ελληνικής γαστρονομίας με τη βοήθεια της γνωστής δημοσιογράφου - γευσιγνώστριας κας Μυρσίνης Λαμπράκη. Στην εκδήλωση αυτή σκοπός μας είναι να προβάλλουμε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της χώρας μας, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά είδη και ποικιλίες από διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Η κα Λαμπράκη μας έχει προτείνει, μεταξύ άλλων, και τη δική σας εταιρεία για το υψηλής ποιότητας μέλι που παράγετε.

 
         
 

« Εργαστήριο Αργυροχρυσοχοΐας

 

Περισσότερες φωτογραφίες »

 

design and hosting by inArcadia.gr